Werken en studeren combineren met Odisee Continue

Verderstuderen of terug studeren als volwassene? In avondonderwijs, afstandsonderwijs of via een aangepast traject? Bijblijven in je job? Of doorgroeien?  Onder de noemer Odisee Continue bieden wij daarom bijna 200 opleidingen voor volwassenen voor iedereen die wil bijblijven, zich persoonlijk ontwikkelen of omscholen. 1/4 van onze studenten is ouder dan 25 en combineert werken en studeren.

Continue, dat is levenslang leren

Ontdek onze opleidingen voor volwassenen

Odisee biedt heel wat opleidingen voor volwassenen zodat je werken en studeren kunt combineren: 28 bacheloropleidingen, 5 graduaten, 2 banaba's, 27 postgraduaten, 111 navormingen en 22 micro-credentials.

Waar sta jij in je leven? Wil je bijblijven? Of het roer helemaal omgooien?  Ontdek de opleiding die bij jou past.

Odisee Continue opleiding volwassenen avondonderwijs Lager onderwijs
Inschrijven baby sociaal gezin odisee

Carrièreswitch

Wil je verder bouwen aan je toekomst? Je passie volgen? Wij zorgen ervoor dat het geen sprong in het diepe is. Met 15 jaar ervaring in afstandsonderwijs en al meer dan 40 jaar in trajecten voor volwassenen krijg je bij ons een sterke begeleiding volledig op jouw maat. Zelfs al heb je een drukke job, een gezin, ben je mantelzorger of woon je in het buitenland, samen vinden we een opleiding én een haalbaar traject op jouw maat.​

Continue werken en studeren volwassenen

Haal een (extra) bachelor- op graduaatsdiploma?

Overweeg je om als volwassene opnieuw te gaan studeren? Een eerste hogeschooldiploma te halen? Heb je niet het juiste diploma? Of wil je een extra diploma halen? Odisee biedt een specifiek traject aan voor volwassen studenten. Dat maakt het mogelijk om via afstandsonderwijs, avondonderwijs of deeltijds onderwijs te studeren. Ook hier zorgen wij dat je goed ondersteund en begeleid wordt!

Odisee continue werken en studeren volwassenen

Blijf groeien in je job

Als professional in een wereld in verandering is het belangrijk om bij te blijven in je job. Misschien wil je graag doorgroeien naar een andere functie? Ook als pas afgestudeerde (bachelor of master) voel je misschien de nood aan een bijkomende specialisatie in je vakgebied. Je kunt kiezen uit een groot aanbod aan gespecialiseerde, kortlopende opleidingen.

Stel al je vragen tijdens onze volgende infodag

Na zelf enkele jaren vreemde talen te hebben geleerd wilde ik graag aan de andere kant gaan staan en Nederlands geven aan anderstaligen. De enthousiaste lesgevers reikten massa's tips en ideeën aan om zelf mee aan de slag te gaan.
De opdrachten waren soms uitdagend en buiten mijn comfortzone. Maar de voldoening nadien is des te groter. De eerste stageles was een echte uitdaging maar viel uiteindelijk heel goed mee. Het is zo leuk als je een enthousiaste groep volwassenen onze taal kan bijbrengen en hen stilaan ziet groeien hierin.
Ik ben best trots op mezelf dat ik op mijn 55ste dit postgraduaat met succes heb afgerond en zoveel heb bijgeleerd.
Heidi Poelman
Heidi Poelman

Studeren met een uitkering - Studeren via VDAB

Je kunt ook studeren als werkzoekende bij de VDAB, waardoor je verschillende mogelijkheden krijgt om te studeren met een werkloosheidsuitkering. Als je nog werkt en je werkgever is akkoord om je ontslag te geven, kan je inschrijven als werkzoekende. Er is geen wachttijd. Wat zijn de mogelijkheden?

  • OKOT-opleiding: opleiding voor een knelpuntberoep
  • vrijstelling van beschikbaarheid voor de arbeidsmarkt
Continue Werken en studeren opleiding voor volwassenen
Meer info

Heb je nog praktische vragen

Afstandsonderwijs bij Odisee gaf me de kans om in mijn eigen tempo mijn diploma hoger onderwijs te behalen en zo mijn carrière een positieve wending te geven.
Deborah Corthals
Process improvement specialist bij Sano Rice, oud-studente Agro- en biotechnologie
Deborah Corthals